Inloggen

Nieuwsgierig, of vooral eigenwijs?

Eens in de zoveel tijd vraag ik mijn omgeving om feedback.
Hoe doe jij dat als ondernemer, leider of bestuurder?
Mijn visie is dat jij zelf aan zet bent om ervoor te zorgen dat je je eigen beeld van de werkelijkheid blijft toetsen.

Haal nieuwsgierig en vrijwillig je feedback op, wacht het niet af.
Zo manage jij je eigen professionele resultaat, je impact en geluk zoals jij dat wilt.
En ja, ook als je enorm intelligent en ervaren bent.

7 redenen om actief feedback te blijven inwinnen:

 1. DE ILLUSIE VAN TOEGANKELIJKHEID EN EERLIJKHEID 
  Hou jij van directe communicatie en is de drempel laag? Right. Er zijn geen ja-knikkers of confrontatiemijders om je heen? Geen sprake van belangenverstrengeling of hier en daar wat afgunst? Belangeloze eerlijke input die echt hout snijdt blijft vaker van je weg dan je denkt, zeker als jij ook nog een krachtig type bent aan het roer!

 2. VERBORGEN POTENTIEEL
  Wat zit er voor jou nog meer in het vat?
  Wat als anderen kwaliteiten of behoeftes zien waar jij nog geen bewuste aandacht aan had besteed? Of dat zij kansen zien die jou waren ontgaan? Welk potentieel geluk of succes laat je liggen?

 3. ENERGIEMANAGEMENT
  Ervaar je wel eens frustratie, energielekken, spanning? Hier ligt ongetwijfeld nog winst te behalen. Het kan een puzzel zijn. Een ander perspectief levert je belangrijke informatie op, die je kunt integreren in jouw denken en zelfsturing. Zo kun je je eigen beleving en keuzes sneller positief beïnvloeden.

 4. COMPLIMENTEN EN KANSEN
  Het is hartverwarmend om te lezen wat collega’s of dierbaren over je schrijven, ervan uitgaande dat jij veel te bieden hebt. Het opent vaak ook mooie verdiepende gesprekken achteraf, die anders misschien niet spontaan waren ontstaan. De maskers gaan af en mensen vertellen je nog duidelijker wat zij je gunnen en wat ze in je waarderen. Ze reiken je nieuwe inzichten en kansen aan. Hoe waardevol is dat!?

 5. DENKFOUTEN
  Gedachten zijn niet altijd waar, ook die van jou niet. Er sluipen onherroepelijk overtuigingen in waarmee je onnodig de plank misslaat voor jezelf of in je rol. Laat dat je koud, of toch niet? 

 6. ACTUEEL SUCCES BIEDT GEEN GARANTIE VOOR DE TOEKOMST 
  Ben je tevreden met waar je nu staat, met je professionele positie en opgebouwde reputatie? 
  Raak niet té comfortabel. Niets blijft zoals het is. Succesvolle strategieën kunnen hun kracht verliezen. 
  Als je kritisch blijft herijken en je patronen beschouwen, blijf je in beweging en groei je door. En jou kennende, wil je eigenlijk enkel maar vooruit toch…?

 7. EEN BLINDSPOT IDENTIFICEREN
  Denk je dat je in staat bent volledig objectief op afstand naar jezelf te kijken? Zou je toch niet een spiegel kunnen gebruiken vanuit de omgeving, al is het maar voor een dubbelcheck? Als jij denkt van niet, dan heb je daar je eerste blindspot te pakken (of je bent grenzeloos eigenwijs ?).

Alles wat het vraagt is een kleine dosis nieuwsgierigheid ?
Op zoek naar jouw hoogste wijsheid? Neem gerust vrijblijvend contact op en boek een call via deze link

Reisplan 7 checkpoints

‘Mastering yourself’ als high-achiever

Download het gratis reisplan en start jouw eigen reflectie! Via de Reflect & Grow methode en de 7 onmisbare checkpoints check jij op een bewuste manier in bij jezelf. Zo ontdek je wat je nu echt wilt en nodig hebt, plus wat er voor nodig is daar te komen. Je hebt daarbij oog voor zowel jouw rationele als jouw gevoelsmatige kant. Word de schrijver van jouw eigen MASTERPIECE en pak de regie in het vinden van jouw gewenste rol, impact en reputatie, resultaten, voldoening in het leven, verbinding in relaties en duurzame vitaliteit.