Inloggen

Soms denk je ‘dit is niet mijn plek’

Soms neem je een beslissing en denk je later ‘dit is niet mijn plek’. Tijdens de coronatijd werd ik beëdigd tot ambtenaar van de burgerlijke stand. Training gedaan, proefhuwelijken, met trots de sollicitatie bij de gemeente doorstaan. Ready to go!
Ik dacht dat dit precies was waar ik nieuwe inspiratie uit ging halen. Tegenover de vaak pittige probleemvraagstukken in mijn vak ook wat luchtigheid en blijheid. Mensen een persoonlijke maatwerkspeech en beleving brengen, op zo’n belangrijke dag. Soms zit je er naast…

Het heeft maar even geduurd voor het begon te wringen. Kleine dingen werden steeds wat groter en duidelijker. Het verplichte dienstverband naast mijn ondernemerschap, al was het maar een paar uur. Het gevoel om zomaar via een site te kunnen worden gekozen als BABS, zonder dat ik mijn rationele assessmentoog ter advisering mocht inzetten over de match 😊 Ik kan enkel in volle eerlijkheid en met bevlogenheid mensen bereiken en verbinden, als ik het ook voel.

Mijn gevoel voor autonomie speelde op en mijn eigenwijze ik. Ik kon niet echt verdiepen, geen lastige vragen stellen of blindspots en winstkansen benoemen. Liefst zou ik een relatiebooster-traject erbij aanbieden, te idealistisch. Dit was niet wat ik wilde, doe mij dan toch maar een complexe interventie of inventarisatie. Blijkbaar wil ik me vastbijten in hersenkrakers en niet enkel een blij ei spelen. Ondertussen raakte mijn focus ook sterker versnipperd. Een huwelijksspeech, een burn-out begeleiding, door naar een leiderschapstraining… Dan was er nog het thuisfront en je eigen ontspanning. Het zag er dynamisch en veelzijdig uit, maar ondertussen word je teveel geleefd.

Met lichte pijn in mijn hart maar ook met overtuiging heb ik mijn dienstverband en daarmee beëdiging weer opgezegd. Opluchting en ruimte ontstonden, het was het goede besluit. Ik heb bereikt wat ik dacht dat ik wilde en ben weer rechtsomkeert gegaan. Ik kan altijd nog BABS voor een dag zijn, als ik zou willen. De route is aangepast. Het was nodig en beter. Spijt? Zeker niet, het was een leerzame ervaring, enkel niet mijn bestemming.

Ik geloof sterk in zelfleiderschap. Je bent zelf aan zet en verantwoordelijk voor wat je doet en hoe je met uitdagingen omgaat. Reflecteren en acteren op wat je opmerkt en dwars zit horen daarbij. Mijn focus ligt weer vol bij zelfonderzoek en mentorschap voor de high achiever die duurzaam vanuit eigen kwaliteiten wil vlammen aan de top en ondertussen ook wil genieten van het leven, zonder om te vallen. Genoeg te inspireren en beleven!

Wil jij ook bewust jouw eigen bestemming kiezen èn zorgen dat je er komt? Download dan via www.saskiagans.nl/reisplan  het gratis REISPLAN ‘MASTERING YOURSELF’ en doorloop de 7 checkpoints. Een bewuste manier om jezelf vanuit helikopterview te beschouwen en de voorwaarden te creëren om te komen tot jouw eigen balans, zelfontplooiing of ander resultaat. Laat het niet aan het toeval over maar hou het stuur in handen!

Reisplan 7 checkpoints

‘Mastering yourself’ als high-achiever

Download het gratis reisplan en start jouw eigen reflectie! Via de Reflect & Grow methode en de 7 onmisbare checkpoints check jij op een bewuste manier in bij jezelf. Zo ontdek je wat je nu echt wilt en nodig hebt, plus wat er voor nodig is daar te komen. Je hebt daarbij oog voor zowel jouw rationele als jouw gevoelsmatige kant. Word de schrijver van jouw eigen MASTERPIECE en pak de regie in het vinden van jouw gewenste rol, impact en reputatie, resultaten, voldoening in het leven, verbinding in relaties en duurzame vitaliteit.