Inloggen

Mijn rempedaal

Weet jij je eigen gas- en rempedaal te bedienen?
Via een interview is mij ook deze vraag gesteld, wel zo eerlijk als ik anderen hierin adviseer.

Het was een mooie vraag zo aan het einde van het jaar 2023.
Ik hoor om mij heen dat mensen reflecteren en bedenken hoe ze het nieuwe jaar willen inrichten.
Hoe zorg je ervoor dat je je niet verliest in je drive?
Hoe hou je tijd voor alles wat je belangrijk vindt?
Welke nieuwe inspiratie heb je nodig voor jezelf?
Welke beslissingen zijn voor jou de beste?

Hoe vind je jouw eigen handleiding en wijsheid, om volgend jaar voldaan terug te kijken?
Want vooral als jij een kritische streber bent, met een snel brein en een intense belever, dan ben JIJ vooral jouw eigen grootste uitdaging.
Als onverbeterlijke zelfsaboteur is het lastig om jezelf te slim af te zijn en je eigen excuses en zijweggetjes niet meer te accepteren.

Ik kijk zakelijk terug op een mooi jaar. Het mogen adviseren van ambitieuze klanten over carrière-stappen en het verdiepen in persoonlijke dilemma’s, altijd weer bijzonder hoeveel vertrouwen wordt gegeven en wat wordt gedeeld. Mensen hebben blindspots ontdekt, hun missie aangescherpt, hun gezondheid meer voorop gesteld, bewonderenswaardige en grote stappen gezet en hun verbinding met zichzelf en anderen versterkt. Trots op hen allemaal!

Privé was het een enerverend jaar. Met hoogtepunten maar ook blijvende uitdagingen. Vooral de struggle die we zien bij onze opgroeiende kinderen is moeilijk. Als je net wat anders bedraad bent gaat niets als vanzelf. Het maakt van ons als gezin wel creatieve doorzetters.

Als het niet gaat zoals het moet of hoort, dan moet het maar zoals het wél gaat.
En eigenlijk geldt dat voor iedereen.
Blijf vindingrijk en positief, zonder naïef of onrealistisch te zijn.
Vind je eigen ingrediënten en recept in het leven, zoals het voor jou werkt.

Lieve mensen, tot volgend jaar! 

Reisplan 7 checkpoints

‘Mastering yourself’ als high-achiever

Download het gratis reisplan en start jouw eigen reflectie! Via de Reflect & Grow methode en de 7 onmisbare checkpoints check jij op een bewuste manier in bij jezelf. Zo ontdek je wat je nu echt wilt en nodig hebt, plus wat er voor nodig is daar te komen. Je hebt daarbij oog voor zowel jouw rationele als jouw gevoelsmatige kant. Word de schrijver van jouw eigen MASTERPIECE en pak de regie in het vinden van jouw gewenste rol, impact en reputatie, resultaten, voldoening in het leven, verbinding in relaties en duurzame vitaliteit.