Inloggen

Life is what happens…

‘Life is what happens while you’re busy making other plans’
Deze quote van John Lennon stond ooit groots en sierlijk op onze muur geschilderd. Jong als ik was, voelde ik er al wel wat bij.
Later weet je nog veel beter wat er allemaal zomaar op je pad kan verschijnen. Niet gepland, niet verwacht, geen ‘handleiding’ voor en ook niet persé een leuke wending. Hoe ga je daarmee om? Hoe veerkrachtig ben je, hoe creatief, hoe gedreven en hoe hoopvol?

Ik neem je 7 jaar mee terug in de tijd, voorjaar 2016. Een ingrijpende situatie kruiste ons pad. Onze 2 kinderen liepen vast in het onderwijssysteem, de koek was op. Jaren van creatief denken en maatwerkoplossingen gingen eraan vooraf. Het mocht niet baten. Een typisch gevalletje van tussen de wal en het schip vallen, werd ons medegedeeld. De ‘keuze’: blijven duwen op educatieplicht of het welzijn nu centraal stellen. Doorgaan met iets wat niet werkte zou enkel meer schade brengen. We namen afscheid van het onderwijssysteem, zoekende naar de weg naar welzijn. Je beslist voor je gezin, niemand laat je tussen de wal en het schip belanden. Dan maar zelf een reddingsbootje ontwerpen. Een nieuwe manier van leven ontwikkelde zich, varend vanuit onderbuikgevoel, een beetje ratio, vertrouwen en doorzettingsvermogen. Pittig? Zeker. Maar geen dag spijt gehad van het besluit.

Je komt jezelf natuurlijk tegen op die lange reis. We kennen allemaal onze eigen overtuigingen, zorgen en angsten. Niet allemaal reëel en nodig, maar ze zijn er. Is dit een slimme zet en wat als er straks geen diploma is? Hoe gaan we om met verbaasde mensen die het niet kunnen of willen begrijpen? Gaan we dit volhouden en waar is de eindstreep? Heeft iets in dit universum ons niet volledig overschat, moeten wij dit als ouders aan kunnen? Je wordt uitgedaagd in je vertrouwen in jezelf en in elkaar. Je ervaart hoe het is om af te wijken van de standaard, zonder getest plan.

Iedereen treft gebeurtenissen op het levenspad die uitdagen. Je kunt de uitdaging even negeren of vermijden, maar soms komt hij toch.
Een samenwerking die je vol enthousiasme tegemoet trad maar die totaal anders verloopt.
Of juist een enorm zakelijk succes, dat je compleet overweldigt en in beslag neemt.
Een privérelatie die niet meer stroomt en waar je iets mee moet…
Een zieke dierbare of fysieke klachten die jou zelf treffen…

Blijf aan het roer en ‘Master Yourself’.
Weet wat je nodig hebt, wat je wel en niet kunt, waar je voor staat en waar je voor wilt gaan. Zorg voor je hoogste wijsheid en beste omstandigheden. Focus op wat er echt toe doet. Blijf duurzaam vlammen, zonder jezelf te verliezen. Die zelfbewuste manier van leven klinkt intensief, toch levert het je juist veel ruimte op.
Je leeft in plaats van dat je wordt geleefd.

Wil (of moet) jij aan de slag met een flinke uitdaging en jezelf op die weg zelfbewust managen? Download dan via www.saskiagans.nl/reisplan het gratis Reisplan ‘Mastering Yourself’ om via 7 checkpoints jouw reis aan te gaan. Heb je liever direct 1 op 1 contact om af te tasten wat voor jou de mogelijkheden zijn in samenwerking met Saskia? Boek dan een vrijblijvende strategie-call via www.saskiagans.nl/strategie-sessie

Reisplan 7 checkpoints

‘Mastering yourself’ als high-achiever

Download het gratis reisplan en start jouw eigen reflectie! Via de Reflect & Grow methode en de 7 onmisbare checkpoints check jij op een bewuste manier in bij jezelf. Zo ontdek je wat je nu echt wilt en nodig hebt, plus wat er voor nodig is daar te komen. Je hebt daarbij oog voor zowel jouw rationele als jouw gevoelsmatige kant. Word de schrijver van jouw eigen MASTERPIECE en pak de regie in het vinden van jouw gewenste rol, impact en reputatie, resultaten, voldoening in het leven, verbinding in relaties en duurzame vitaliteit.